Vesti
08.04.2024. 13:39
R. E./Danas

"Pokrenuću i postupke"

Direktor "Vodovoda" u Boru podneo neopozivu ostavku zbog ubistva Danke Ilić

potraga, potera
Izvor: MUP Srbije

Direktor JKP "Vodovod" Bor Novica Pavić saopštio je da iz moralnih razloga podnosi ostavku na tu funkciju.

On je naveo da to čini jer su zaposleni tog preduzeća u kojem je bio direktor optuženi za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, i da su to učinili dok su koristili službeno vozilo.

"Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP Vodovod Bor, obzirom da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka", preneo je Danas izjavu sada bivšeg direktora JKP "Vodovod" u Boru, Novice Pavića.

On je istakao, da u ime JKP "Vodovod" Bor i u svoje lično ime izražava najdublje saučešće roditeljima, porodici, prijateljima porodice, građanima Bora i svim građanima Srbije zbog tragične smrti malene Danke Ilić.

"Pokrenuću krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih lica, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi deset dana. Napominjem da se JKP Vodovod Bor i ja lično ograđujem u svakom pogledu, kako krivičnom, tako i materijalnom, od postupaka i radnji osumnjičenih radnika", istakao je on.

Pripadnici MUP-a su nakon desetodnevne opsežne akcije uhapsili S. J. (1974) i D. D. (1974), obojicu iz Bora, zaposlene u JKP "Vodovod" zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić službenim automobilom.

Dvojica osumnjičenih su priznali izvršenje zločina i oni su u pritvoru, dok policija nastavlja potragu za telom

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve