Vesti
19.04.2023. 08:14
Beta

Prva sednica

Počinje prolećno zasedanje skupštine - šta je sve na dnevnom redu

skupština, ATA, 4. 2. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Poslanici Skupštine Srbije započeće ovog pnedeljka prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a na dnevnom redu je više kadrovskih rešenja, među kojima je i izbor Zaštitnika građana.

Poslanici će birati po četiri člana Visokog saveta tužilaštva i Visokog saveta sudstva koji se prvi put nakon promene Ustava biraju iz reda istaknutih pravnika.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu ranije je doneo odluku da kandidati za članove Visokog saveta sudstva budu Jelena Vučković, Žikica Dronjak, Nikola Bodiroga, Marina Grbić, Rastko Brajković, Aleksandar Popović, Srđan Stefanović i Nataša Delić.

Kandidati za članove Visokog saveta tužilaštva su Miroslav Đorđević, Dušan Purić, Predrag Ćetković, Vesna Luković, Vladimir Simić, Nenad Tešić, Jelena Glušica i Bojan Petrović.

Poslanici će na ovoj sednici birati i Savet Državne revizorske institucije (DRI). Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava predložio je da za predsednika Saveta DRI ponovo bude izabran Duško Pejović, za potpredsednika Marija Obrenović, a predloženo je i da za članove Saveta DRI parlament izabere Nevenku Bojanić, Marijanu Simović i Ljiljanu Dimitrijević.

Poslanici će razmotriti i predlog da za Zaštitnika građana ponovo bude izabran Zoran Pašalić koji je prethodno dobio podršku vladajuće koalicije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve