Vesti
02.11.2022. 17:05
Beta

Gradsko veće rešilo

Dobra vest za Nišlije: 30 miliona dinara za sanaciju stambenih zgrada

grad niš
Izvor: Shutterstock

Odlukom niškog Gradskog veća iz budžeta grada biće izdvojeno 30 miliona dinara za sanaciju stambenih zgrada i poboljšanje uslova života građana koji u njima žive.

Novac će biti dodeljen putem projekta "Fond za stambene zajednice", a moći će da se, između ostalog, koristi za sanaciju krovova, popravku i zamenu liftova, investiciono održavanje fasada, unapređenje energetske efikasnosti zgrade i zamenu građevinskih materijala koji su štetni po zdravlje ljudi.

Prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušana Radivojevića sredstava će biti dodeljena putem javnog konkursa koji će grad uskoro raspisati.

"Stambene zajednice koje budu konkurisale moći će da dobiju do 33 odsto ukupne vrednosti radova, a ostatak moraju sami da obezbede. Maksimalni iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi biće milion dinara", rekao je Radivojević na nedavnoj sednici Veća grada Niša.

On je dodao da će grad Niš, pored tog projekta, realizovati i projekat priključenja domaćinstava na sistem daljinskog grejanja u cilju smanjenja zagađenja vazduha.

"Građanima će biti dodeljeno ukupno pet miliona dinara kako bi uklonili postojeće uređaje za grejanje na ugalj, mazut i lož ulje i priključili se na sistem daljinskog grejanja", izjavio je Radivojević.

Dodao je da je zahvaljujući sličnim projektima u Nišu u proteklom periodu 200 domaćinstava zamenilo ložišta, a 180 stolariju ili je postavilo novu fasadu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Daljinsko grejanje u Nišu definitivno poskupelo
radijator

Biće ovo teška zima?

21.10.2022. 14:51

Daljinsko grejanje u Nišu definitivno poskupelo

Daljinsko grejanje u Nišu poskupelo je i to fiksni deo cene grejanja za 18 odsto, a varijabilni deo za šest odsto, izjavio je direktor niške "Gradske toplane" Predrag Milačić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve