Vesti
28.03.2022. 17:10
Beta

Praksa

Dobre vesti za najbolje studente u Srbiji

Studenti
Izvor: Shutterstock

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će plaćena studentska praksa za najbolje studente u državnim organima i javnim službama početi 1. aprila, što će im pomoći u profesionalnom usavršavanju i u pronalasku zaposlenja.

Praksa za studente na državnim fakultetima trajaće tri meseca, odnosno do 30. juna, sa maksimalno 20 radnih sati u toku radne nedelje, a predviđeno je i potpisivanje ugovora o obavljanju studentske prakse.

Mali je rekao da će 127 studenata biti na praksi, od čega je 34 sa Univerziteta u Beogradu, 23 u Novom Sadu, 20 u Nišu, 10 u Кragujevcu, sedam u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici i 33 sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Studenti su sami odlučivali u kojim državnim organima žele da obavljaju studentsku praksu, a mogli su da biraju između ministarstava, državnih uprava, jedinica lokalnih vlasti, javnih preduzeća, ustanova i drugih korisnika javnih sredstava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Studenti FON-a šampioni sveta!
Univerzitet, studenti

Bravo!

25.02.2022. 15:40

Studenti FON-a šampioni sveta!

Članovi Case Study kluba Fakulteta organizacionih nauka, postali su šampioni sveta u rešavanju studije slučaja CB na Global Case takmičenju u Kopenhagenu, saopštio je danas taj fakultet.
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve