Vesti
14.06.2021. 18:39
Tanjug

Krizni štab odlučio

Dodatno popuštanje epidemioloških mera u Srbiji

Krizni štab
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Krizni štab odlučio je da relaksira mere protiv virusa korona usled stabilne epidemiološke situacije, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako je naveo Gojković, nakon sednice, odlučeno je da maloprodajni objekti nemaju ograničeno radno vreme, odnosno mogu da rade od 00 do 24, kao i ugostiteljski objekti na otvorenom uz muziku do 01.00 posle ponoći.

Kada je reč o ugostiteljskim objektima u zatvorenom, oni će moći da rade do 01.00 posle ponoći.

Gojković kaže da su odlučili da mogu da se održavaju maturske proslave, s tim što je broj ljudi koji mogu biti u zatvorenom ograničen na 500.

Takođe, danas je odlučeno i da se relaksira rekreativna nastava i ekskurzije uz saglasnost Ministzarstva prosvete i nadležnih institucija.

Zoran Gojković
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Kada je reč o sportskim manifestacijama, kako je naveo Gojković, na stadionima i otvorenim sportskim terenima dozvoljeno je prisustvo publike do 50 odsto, dok je u zatvorenim halama dozvoljeno do 30 odsto kapaciteta.

Gojković navodi i da su omogućena okupljanja do 500 ljudi, a više od tog broja ne može bez posebne dozvole Kriznog štaba.

"Epidemiološka situacija je stabilna, jedan duži period imamo stagnaciju broja novozaraženih, a i u bolnicama je zadovoljavajuća situacija", naveo je Gojković i dodao da se trenutno u bolnicama u celoj zemlji nalazi manje od 500 kovid pacijenata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve