Vesti
19.09.2022. 11:27
Beta

Sastanak u Moskvi

Dodik i Putin oči u oči

Rusija
Izvor: Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) sutra će se u Moskvi sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdila je njegova savetnica Ana Trišić-Babić.

Trišić-Babić je izjavila da se na sastanku Putina i Dodika "ne očekuju nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima".

"Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proleće i sledeću zimu", kazala je ona za banjalučku Alternativnu televiziju.
 

Prema njenim rečima, predstojeći sastanak u Moskvi je nastavak razgovora koji je počeo na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.

"Jedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prodje što bolje u ovome svemu šta se dešava. Verovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj", dodala je Trišić-Babić.
 

Kazala je i da Rusija uvek ističe da podržava dejtonsku BiH u svojim granicama, poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta, kako to i piše u Ustavu BiH.

Dodik putuje u Moskvu u samom finišu kampanje pred izbore 2. oktobra, na kojima će se boriti za funkciju predsednika RS.

Sastanak s Putinom planiran je pred same izbore, kao što se to dešavalo i pred nekoliko ranijih opštih izbora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Istraživanje pokazalo: Orban u Srbiji popularniji od Dodika
stanovništvo, ljudi

Istraživanje

29.06.2022. 17:05

Istraživanje pokazalo: Orban u Srbiji popularniji od Dodika

Među građanima Srbije čak 78 odsto njih smatra da u spoljnoj politici nema mesta za želje i osećanja, već da je politika stvar interesa, pokazalo je istraživanje Demostata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve