Vesti
16.11.2020. 21:08
R. E. / Vijesti

Dodik najavio finansijsku blokadu Banjaluke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider SNSD Milorad Dodik najavio je danas da će sva sredstava Gradu Banjaluka biti obustavljena sa republičkog nivoa, dok se ne bude videlo kako će se grad politički razvijati.

Za novog gradonačelnika Banjaluke na jučerašnjim lokalnim izborima pobedio je Draško Stanivuković, lider Partije demokratskog progresa (PDP) i on će na tom mestu zameniti Igora Radojičića iz SNSD.

Razočaran zbog gubitka pozicije čelnog čoveka u Banjaluci, Dodik je na konferenciji za novinare rekao da njegova stranka neće pokretati smenu gradonačelnika, bar ne u prvoj godini mandata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/GEORG HOCHMUTH AUSTRIA OUT

Rekao je i da u gradskom parlamentu, u kojem će SNSD sa koalicionim partnerima zadržati većinu, nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan taman da je, kako je rekao, Ajnštajn.

"On (Draško Stanivuković) ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, nek' se šepuri,  radi. On je rekao da će penzioneri i đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Tu ćemo odluku odmah podržati, neka predloži, al', da vidimo kako će finansirati, da vidimo kako će subvencionisati gradsko grejanje koje smo mi finansirali godinama. Zašto bi mi to radili, imamo i drugih opština gde treba pomoći da se greje. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo na koji će se način grad dalje politički razvijati. U svakom slučaju mislim da je ovo velika greška onih koji su smatrali da imaju svoje pravo na ovaj način... Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva pretnja, to je moj lični stav. Imam pravo na to. Uzeću svako biračko mesto i gde je god dobio gradonačelnik neka ide pa on rešava. Mi nećemo više. Demokratija, šta ćeš...", rekao je Dodik, prenose Vijesti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve