Vesti
17.02.2023. 17:35
Beta/R. E.

Najvažnije teme

Ovo su događaji o kojima će se pričati narednih nedelju dana

novine
Izvor: Shutterstock

U narednih sedam dana najavljeni su brojni događaji u svetu i regionu, ali i u našoj zemlji.

Učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, dodela nagrada BAFTA u Londonu, sastanak Saveta bezbednosti, obraćanje Vladimira Putina, samo su neki od događaja o kojima će se pričati, čitati i govoriti narednih dana.

Pročitajte šta će se to dešavati i u Srbiji tokom naredne radne nedelje.

SVET I REGION

Subota, 18. februar

MINHEN - Nastavak Minhenske bezbednosne konferencije na kojoj učestvuju zvaničnici brojnih zemalja, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban će održati govor o stanju nacije.

BERLIN - Skup solidarnosti sa protestnim pokretom u Iranu na crvenom tepihu Međunarodnog filmskog festivala koji je u toku u Berlinu.

Nedelja, 19. februar

ANKARA - Šef američke diplomatije Entoni Blinken boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj, koju je 6. februara pogodio razorni zemljotres.

MINHEN - Završetak Minhenske bezbednosne konferencije.

LONDON - Dodela nagrada britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA).

Ponedeljak, 20. februar

VARŠAVA - Američki predsednik Džozef Bajden boravi u poseti Poljskoj do 22. februara u okviru obeležavanja prve godišnjice od početka ruske invazije na Ukrajinu.

BRISEL - Sastanak šefova diplomatija Evropske unije.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku.

Utorak, 21. februar

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin će održati govor o stanju nacije.

BRISEL - Sastanak ministara zaduženih za evropska pitanja Evropske unije.

PEKING - Šef kineske diplomatije Ćin Gang će održati govor o bezbednosti u svetu.

Sreda, 22. februar

NJUJORK - Počinje dvodnevni sastanak Generalne skupštine UN povodom godinu dana od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Četvrtak, 23. februar

BEČ - Početak dvodnevnog zasedanja Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, koji je posvećen bezbednosti.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN o saradnji UN sa Evropskom unijom.

ATINA - Počinje dvodnevna evropska ministarska konferencija o upravljanju granicama.

Petak, 24. februar

KIJEV - Prva godišnjica početka ruske invazije na Ukrajinu.

BERLIN - Obeležavanje prve godišnjice rata u Ukrajini u prisustvu nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera i članova ukrajinske ambasade, sa virtuelnim obraćanjem ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN na ministarskom nivou povodom obeležavanja godišnjice ruske invazije na Ukrajinu.

SRBIJA

Subota, 18. februar

BEOGRAD - U 10.00 u zgradi Narodne skupštine poslanički klub Dveri organizuje skup "Srpsko nacionalno pitanje danas". 

Ponedeljak, 20. februar

BEOGRAD - U 10.00 u zgradi Gradske uprave društveni dijalog pod naslovom "Beskućništvo - rešavanje pitanja ličnih dokumenata na putu ka društvenoj uključenosti". U 9.45 ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić obratiće se novinarima, a po okončanju skupa, oko 12.30, uputiće se u obilazak Prihvatilišta za decu Beograda.

BEOGRAD - U 11.00 u Domu Narodne skupštine sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

BEOGRAD - U 11.00 u Domu Narodne skupštine sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

BEOGRAD - U 11.00 u rezidenciji ambasadora Norveške na konferenciji za novinare povodom završetka inicijative "Nordijski zeleni projekat - Održiva rešenja za Srbiju" govoriće ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

BEOGRAD - U 12.30 u zgradi UN Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine dodeliće priznanja autorima najboljih novih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije. Govoriće ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žofre i stalni predstavnik UNDP u Srbiji Jakup Beriš.

BEOGRAD - U 13.00 na Beogradskom sajmu konferencija za novinare na kojoj će biti najavljen Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Govoriće državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Utorak, 21. februar

BEOGRAD - U 11.00 u prostoru Inicijative Digitalna Srbija predstavljanje srpskog startap ekosistema na globalnoj platformi Dealroom. Na događaju će govoriti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović. 

BEOGRAD - U 12.00 u Domu Narodne skupštine sednica Odbora za kulturu i informisanje.

Sreda, 22. februar

BEOGRAD - U 12.05 ispred Doma Narodne skupštine konferencija za novinare SEOS povodom predavanja zahteva da se Narodna inicijativa o trajnoj zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma, bora i prateće asocijacije elemenata nađe na dnevnom redu parlamenta.

BEOGRAD -  U 13.00 u EU u Infocentru ambasada Ukrajine u Srbiji i organizacija "Novi treći put" organizuju predstavljanje rezultata istraživanja "Rat u Ukrajini i javno mnjenje u Srbiji".

Petak, 24. februar

BEOGRAD - U 18.00 u Medija centru promocija knjige hrvatskog publiciste Domagoja Margetića pod nazivom "Krvave balkanske milijarde", na kojoj će govoriti autor izdanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve