Vesti
05.04.2023. 10:53
12:47

Stigao odgovor

Evo ko je platio kaznu za vlasnika "Informera"

Dragan J. Vučićević ATA 5.4.2023.
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića, te su se time stekli uslovi da izađe iz zatvora gde je nedavno otišao.

Novčanu kaznu od 200.000 dinara je platila Vučićevićeva supruga, Marija Đurišić.

Kako je objavljeno na portalu Informera, Đurišić je rekla da je kaznu platila na svoju inicijativu, bez prethodnog dogovora sa suprugom, jer više nije mogla da brine za njegovo zdravlje, koje je i pre njegovog odlaska u zatvor kako je rekla, bilo narušeno.

"Ja prosto ne mogu da dozvolim da on sebe na taj način uništi, da uništi svoju decu, i da mu se, na kraju krajeva, nešto desi", rekla je.

Glavni i odgovorni urednik lista "Informer", Dragan Vučićević ušao je u ponedeljak u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne kazne, jer je odbio da plati novčanu kaznu na koju je osuđen zbog uvrede novinara Jugoslava Ćosića, koja mu je automatski preinačena u zatvorsku.

Vučićević je u utorak počeo da štrajkuje glađu i najavio da će tako biti do ispunjenja njegovih zahteva – da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda.

Dragan J. Vučićević je pravosnažno osuđen da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, ali je odlučio da, umesto da plati novčanu kaznu, ode na izdržavanje zatvorske kazne, da bi, kako je govorio, ukazao na "potrebu dekriminalizacije slobode govora".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlasnik "Informera" počeo štrajk glađu
Dragan J. Vucicevic, ATA, 3. 4. 2023.

Dragan J. Vučićević

04.04.2023. 13:14

Vlasnik "Informera" počeo štrajk glađu

Glavni urednik lista "Informer" Dragan J. Vučićević, započeo je štrajk glađu po ulasku u Okružni zatvor, gde je na izdržavanju šestomesečne kazne zbog uvreda objavljenih u tom listu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve