Vesti
17.04.2022. 13:17

Usame Zukorlić

"Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage"

Muamer Zukorlić 7.9.2021.
Izvor: Marko Stevanović

Usame Zukorlić je rekao za Prva televiziju da je državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića.

"Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se cjelokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage", kazao je Usame Zukorlić.
Prije nekoliko dana, aktuelni predsjednik SPP-a Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv N.N. osoba, kao i laboratorijske nalaze koji, kako veruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.
 

Nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Usame Zukorlić je kao podnosilac prijave već dao izjavu, a odmah je doneta i odluka o hitnoj ekshumaciji.

"Mi smo zamolili da se ekshumacija, koja je trebalo da se obavi sutra, odloži jer porodici treba vremena da se psihički za to pripremi", rekao je Zukorlić i napomenuo da najbliži članovi porodice i saradnici prolaze korz najteži period.

"Ovo je vrlo neugodna, vrlo teška i vrlo emotivna situacija. Međutim potreba da se zna istina o okolnostima pod kojima je naš otac i lider umro nam daje snagu da prevaziđemo te emocije i teškoću koju osjećamo", rekao je Usame Zukorlić Prvoj televiziji.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Telo Muamera Zukorlića biće ekshumirano
Muamer Zukorlić 30.8.2021.

Novi Pazar

14.04.2022. 13:40

Telo Muamera Zukorlića biće ekshumirano

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve