Vesti
09.09.2019. 12:49
Tanjug

ĐURIĆ: Jeremić je kažnjen ulogom trajnog političkog gubitnika zbog Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je da je jedan od lidera opozicionog SzS Vuk Jeremić kažnjen ulogom "trajnog političkog gubitnika" zbog svega što je uradio na učvršćivanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ðurić dodaje da Jeremić danas, bez ikakvog osnova, optužuje druge za ono što je, kaže, sam činio.

Predsednik NS, naime, u današnjem saopštenju, ponavlja da je za bojkot izbora i dodaje da će biti nelegitimne sve odluke institucija izabranih posle izbora koje će opozicija bojkotovati, kao i svi međunarodni ugovori koje će vlast potpisati, uključujući eventualno, kako navodi, "i sporazum o ''razgraničenju'' po kojem bi Priština dobila stolicu u UN".

Pročitajte još - Vulin: Za sve što radi Đukanović, Amfilogije proklinje Vučića

Jeremić tvrdi da je predsednik Srbije od SAD dobio "odrešene ruke" da "završi sa Kosovom".

Ðurić podseća da je, međutim, upravo Jermićev učinak na mestu ministra spoljnih poslova Srbije bila "poplava priznanja" jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a učinak aktuelne vlasti, zahvaljujući politici čiji je kreator predsednik Aleksandar Vučić, jeste dvocifren broj povučenih priznanja.

"Jeremićevi suludi pokušaji da zloupotrebi pitanje KiM kako bi opravdao svoje antisistemsko delovanje i kampanju za bojkot izbora osuđeni su na propast, jer je svima belodano jasno o čemu je ovde reč", smatra Ðurić.

Dodaje da Jeremićevi pozivi na bojkot izbora imaju jednu jedinu svrhu - da sakriju koliko je politička opcija koju on predvodi slaba i beznačajna.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali durenje nije politički program", kaže Ðurić.

"Ni sredstva iz crnih inostranih fondova, ni Ðilasov tajkunski kapital, ne mogu građane Srbije baciti u stanje amnezije, jer je šteta koju su napravili našoj zemlji toliko kolosalna da će i naši unuci njihova imena koristiti kao sinonim za političku neodgovornost i lopovluk", naveo je Ðurić.

Dodaje i da Jeremića i danas u Prištini slave kao "heroja nezavisnog Kosova", jer je on uputio Međunarodnom sudu pravde pitanje nakon kojeg je usledila potvrda legalnosti jednostrano proglašenog otcepljenja naše južne pokrajine.

"Zahvaljujući Jeremiću, Priština danas ima keca u rukavu kojeg povlači svaki put kada se u međunarodnim forumima pokrene pitanje kosovske nezavisnosti", naveo je Ðurić u pisanoj izjavi

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve