Vesti
02.07.2021. 14:06
R.E.

Novi broj Ekspresa

Ekskluzivno otkriće o Stepincu; Intervju Slavenko Terzić; Marinina "25. zapovest"

naslovna strana Ekspresa

U novom broju Ekspresa koji je od 2.7.2021. godine na svim kioscima pročitajte:

Intervju Ištvan Pastor: Sad Orban nosi dres lošeg momka Evrope

"Oni koji su danas opozicija u Mađarskoj zbog nemoći na unutrašnjopolitičkoj sceni serviraju te probleme na evropsku političku scenu i odatle vrše pritisak. Ali ništa to nije novo. Mi sada začetke te pojave imamo praktično i u odnosu na našu unutrašnju politiku. Ova cirkusijada u vezi sa izbornim pravilima, slobodom medija, vladavinom prava...", kaže Pastor u razgovoru za "Ekspres".

*
*

"Mi imamo nekakav realni dodir sa životom, za razliku od tih zapadnoevropskih političara koji o životu znaju samo iz onih papira što dobiju u izveštaju o određenim temama."

*
*

"Mi ne bismo u Evropsku uniju uneli više problema nego što bismo uneli više energije koja nedostaje. To je stav koji zastupa Orban, za razliku od većine zapadnoevropskih lidera koji žive u nekom svom pomalo dekadentnom zapadnoevropskom svetu."

Novi prilozi za hrvatsku istoriju

Objavljujemo dokument koji dokazuje ulogu visokog oficira nemačkih bezbednosnih službi dr Karla Nojhausa u uspostavljanju "prijateljskih" odnosa između nadbiskupa Stepinca i nemačkog agenta "dr Šmita". Nadbiskuip je poslao Hegera u Vatikan sa ličnim pismom papi, kojom prilikom je agent uspeo da zadobije poverenje pape i njegovih najbližih saradnika, državnog sekretara Maljonea i kardinala Montinija.

*
*

Intervju dr Slavenko Terzić: Treći rajh je imao ozbiljne planove sa nadbiskupom 

"Nesumnjivo da je nemačka služba bezbednosti bila upoznata sa pomenutim širokim krugom veza i kontakata nadbiskupa Stepinca uključujući i papu Pija XII, kao i sa njegovim vezama sa političkim krugovima u Zagrebu i šire", kaže Terzić u razgovoru za "Ekspres". 

*
*

"Po prirodi svoga posla, takve ličnosti poput nadbiskupa Stepinca, a naročito kada je reč o uticajnim crkvenim poglavarima, uvek su predmet pažnje tajnih službi."

*
*

"Po prirodi svoga posla, takve ličnosti poput nadbiskupa Stepinca, a naročito kada je reč o uticajnim crkvenim poglavarima, uvek su predmet pažnje tajnih službi."

Veliko spremanje

Posle više od decenije međusobnih trvenja i neprimerenih optužbi, najveći srpski klubovi odlučili su da ujedinjenim snagama uvedu red u Fudbalski savez Srbije.

*
*

̈Na Izborima koji slede na jesen "večiti rivali" će se pojaviti sa imenom jednog kandidata kojeg će zajednički predložiti.

*
*

Nosi kačket i klimaj glavom

Stogodišnjica osnivanja Komunističke partije Kine protiče u traganju za tajnom njene dugovečnosti i metodama kojima je izvršen jedan od najuspešnijih ekonomskih preobražaja u istoriji...

*
*

̈Kao treći faktor uspeha KPK "Ekonomist" navodi činjenicu da se Kina kao država nikad nije pretvorila u "direktnu kleptokratiju u kojoj se bogatstvo sliva u džepove dobro povezanih."

Marinina "25. zapovest"

Vladislav Lale Lučić: ,,Maljkovićka je jednostavno odličan trener, stručnjak koji najfinijim filigranskim rukopisom ispisuje istoriju srpske i evropske ženske košarke. Uz znanje, krasi je i liderska sposobnost. Devojke joj naprosto veruju, a to je u pohodu reprezentacije na velike ciljeve zapravo najvažnije."

*
*

̈Jelica Komnenić: „Dan posle svega sigurno je da još uvek nismo svesni koliko je vredna i magična. Ono što je možda u svemu najlepše jeste saznanje da su zlato izborile pre svega zato što su devojke, stručni štab i košarkaška organizacija uložili ogroman rad i trud. To je put kojim do cilja idu samo odabrani."

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve