Vesti
13.07.2022. 14:44
Beta

Ministarstvo prosvete

Evo kada počinje upis u srednje škole

Škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Upis u srednje škole počinje sutra za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U školama učenici će moći da se upišu sutra i u petak, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski, od sutra do 20. jula, navodi se u saopštenjuu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem, ili neposredno u školi, je sutra, dok će dan kasnije biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno njih oko 65 odsto.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko će poskupeti školarine u Srbiji
Univerzitet, studenti

Branko Ružić

26.05.2022. 10:51

Koliko će poskupeti školarine u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će ove godine biti "blagog povećanja" budžetskih mesta na fakultetima u Srbiji, ali da ne očekuje "dramatična povećanja školarina".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve