Vesti
04.09.2020. 16:17
Tanjug

EVROPSKA UNIJA: Na SAD je da kažu šta je kod njih na stolu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Evropska unija obaveštena je o agendi i modalitetima sastanka u Vašingtonu, ali ne i o sadržaju razgovora i dokumentata, kaže za Tanjug portparol EU Peter Stano za Tanjug.

Stano je na pitanje Tanjuga da li je EU kao glavnni posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine obaveštena od američkih partnera o čemu se razgovara u Vašingtonu poručio da uvek postoji razmena informacija između Brisela i Vašingtona kada je reč o dođajima koje organizuje SAD, a koji mogu doprineti dijalogu Beograda i Prištine.

"Naši američki partneri su nas informisali o agendi i modalitetima sastanka u Vašingtonu", kaže Stano

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

On podseća da je sastanak u Vašingtonu deo procesa koji ”američki partneri” organizuju u okviru svojih aktivnosti o otvorenim pitanjima između Kosova i Srbije. ”Koja god aktivnost može pozitivno da se uključi i porži dijalog koji vodi EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine je dobrodošla”, podseća Stano.

Na pitanje Tanjuga koja su očekivanja EU od sastanka u Vašingtonu, Peter Stano odgovara samo o očekivanjma od predstoječeg sastanka u Briselu kome 7. sepetembra posreduju specijalnni predstavnik EU Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žosep Borel.

"Naša očekivaja od ovog sastanka u Briselu su da će partneri nastaviti svoje razgovore. U pitanju je već treći sastanak na visokom nivou i nadamo se da ćemo nastaviti ovaj pozitivni dnamizam i napredovati u rešavanju otvorenih probelma i približavanju rešanja za sva otvorena pitanja kroz eventualni konačni pravnoobavezujući dogovor o normalizaciji odnosa", zaključio je Stano.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve