Vesti
15.12.2020. 10:30
Tanjug

Fabrika guma Tojo tajers u Inđiji gotova do aprila 2022. godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Generalni direktor korporacije Tojo tajers Takaši Šimicu izjavio je danas, na svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije Tojo tajers u Inđiji, da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine.

Fabrka u Inđiji će do 2023. godine sa oko 560 srpskih radnika proizvoditi godišnje pet miliona Tojo guma, rekao je Šimicu obrativši se onlajn na svečanosti kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Pažljivo smo tražili lokaciju, konkurencija je bila veoma jaka i našli smo savršeno okruženje u Srbiji", kazao je Šimicu.

Istakao je da će fabria u Inđiji snabdevati tržišta u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Severnoj Americi.

"Iako je ovo već osma fabrka kompanije Tojo, ona će imati veoma bitnu ulogu u unutar našeg globalnog lanca snabdevanja", naglasio je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Šimicu je rekao da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologiju i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način.

"Naš cilj je da prozvodimo gume, u potpunosti u skladu sa Tojo filozofijom koja podrazumeva promovisanje lokalnog privrednog rasta i otvaranje novih radnih mesta, uz smanjenje ugljeničnog otiska i uz pomoć novih tehnologija. Naš plan jeste da završimo sa izgradnjom fabrike u Srbji do aprila 2022. godine, kada proizvodnja treba i da počne".

Veoma smo zadovojni što možemo da otvorimo nova radna mesta i pospešimo privredni razvoj Srbije i Inđije, dodao je on.

"Unapred se radujemo danu kada ćemo moći da posetimo Srbju i pridružimo vam se na proslavi proizvodnje naše prve gume ovde", naglasio je on.

"Tojo tajers biće jedan od najvećih izvoznika iz Srbije"

Vučić je istakao da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

"Izvoz Tojo tajersa biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

To su, kaže, ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali još važnije je, što posle ovog ulaganja, očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.

"Ovo je važna stvar za Srbiju, od ogromnog značaja", naglasio je Vučić.

Precizirao je da je reč o investiciji od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiju, zbog čega je zahvalan svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.

"To nije pitanje jednog ili dva sastanka, poregovore smo počeli u maju 2017. godine. Tri i po godine su trajali razgovori i pregorovi da biste jednog giganta doveli u Srbiju, da imate ovako važnu investuticju za Inđuju, Vojvodinu i celu Srbiju", rekao je Vučić.

Poručio je građanima Inđije da je sa ovom fabrikom "njihova budućnost zagarantovana".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve