Vesti
15.04.2020. 18:40
R. E.

FAJON I BILČIK: "Suspenzija demokratije nije opcija u teškim vremenima"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon pozvala je danas vlasti država Zapadnog Balkana da omoguće rad parlamenata tokom pandemije COVID-19, prenosi portal EWB (European Western Balkans).

"Pozivam vlasti država Zapadnog Balkana da osiguraju ustavnu ulogu parlamenata u nadgledanju mera preduzetih za borbu protiv COVID-19. Suspendovanje demokratije nije opcija u ovim teškim vremenima", napisala je Fajon na Tviteru.

Ona je u objavi označila i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, kao i Evropski parlament.

U reakciji na tvit Tanje Fajon, Bilčik je ocenio da je u ovim vremenima krize bez presedana, od ključnog značaja da parlamenti država kandidata nastave da ispunjavaju svoje ustavne uloge.

U reakciji na tvit Tanje Fajon, Bilčik je napisao da, parlamenti moraju da nadziru mere preduzete za borbu protiv širenja i uticaja COVID-19, jer oni predstavljaju glas građana.

"Demokratija ne sme da bude žrtva pandemije",ocenio je izvestilac EP za Srbiju.

Bilčik je dodao da se priprema plenarna sednica Evropskog parlamenta, ove nedelje, i da ta institucija nastavlja da prati razvoj događaja na Zapadnom Balkanu.

Bilčik je tako na svom tviter nalogu reagovao na objavu predsedavajuće Delegaciji Evropskog parlamenta za Srbiju Tanje Fajon, koja je danas pozvala vlasti država Zapadnog Balkana da omoguće rad parlamenata tokom pandemije COVID-19.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve