Vesti
17.03.2024. 21:27
Beta

Fondacija "Angelina"

Sećanje na Angelinu i sve nastradale u "Ribnikaru", Duboni i Malom Orašju (FOTO)

Fondacija Angelina, ATA IMAGES, 17. 3. 2024.
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

U Beogradu je obeležen početak rada Fondacije "Angelina", osnovane u znak sećanja na ubijenu devojčicu Angelinu Aćimović i sve nastradale u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju, objavio je večeras RTS.

Misija Fondacije "Angelina" biće čuvanje sećanja na žrtve nastradale u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ali i Duboni i Malom Orašju, piše na sajtu RTS-a.

Pored toga, Fondacija će se baviti prevencijom tragičnih događaja kroz edukaciju dece o opasnostima koje nose internet i društvene mreže.

"Kao što je večeras ovo lep primer negovanja kulture sećanja na Angelinu i na svu decu tako ćemo pokušavati da svim žrtvama pravimo određene kulturne događaje", naveo je osnivač Fondacije  "Angelina", Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline.

Ukazao je da će se pod okriljem Fondacije, u školama organizovati edukativni programi i radionice sa decom, nastavnicima, i roditeljima.

"Što se tiče intreneta i destruktivnih sadržaja pokušaćemo da naučimo decu kako da prepoznaju štetne sadržaje i kako da se sami od njih zaštite", kazao je on

Jedan od ciljeva, kako je naveo, je "da objasnimo koliko je važna porodica i da u tim objašnjenjima radimo i sa decom i sa odraslima - roditeljima i nastavnicima".

Učenik sedmog razreda osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je 3. maja 2023. hicima iz pištolja ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro.

Dan kasnije U. B. je hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba u selima Dubona i Malo Orašje dok je jedan mladić naknadno podlegao povredama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlada osnovala radnu grupu za Memorijalni centar u OŠ "Vladislav Ribnikar"
rIBNIKAR

U znak sećanja na žrtve

08.03.2024. 16:50

Vlada osnovala radnu grupu za Memorijalni centar u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Vlada Srbije je, na zahtev porodica ubijenih, donela "Odluku o obrazovanju Radne grupe za Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'" i odluku da se do donošenja urbanističkog rešenja cela parcela na kojoj je ta škola "izuzima iz upotrebe za obavljanje prosvetne delatnosti".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
15.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve