Vesti
05.11.2019. 18:20
Tanjug

FORMIRANJE VLADE I IZBORI Vlasi: Za nastavak dijaloga biće potrebno vreme

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nekadašnji političar, prištinski advokat Azem Vlasi, ocenio je da će ponovno pokretanje dijaloga sa Beogradom potrajati. Prištinski Zeri piše da od 9. novembra prošle godine nije održan nijedan sastanak Beograda i Prištine u okviru dijaloga, čak se, kažu, ne očekuje da taj proces bude nastavljen do proleća naredne godine.

Vlasi, kojeg predstavljaju kao stručnjaka za politička pitanja, u izjavi za Zeri kaže da će za nastavak dijaloga Beograda i Prištine biti potrebno vreme zbog, kako je rekao, odlaganja formiranja nove prištinske vlade i skorih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Malo je verovatno da će dijalog između Srbije i Kosova o normalizaciji međudržavnih odnosa uskoro biti nastavljen. Razlog tome je što je još uvek pitanje vremena kada će biti konstituisana nova parlamentarna veća (na Kosovu) i formirana vlada", kaže Vlasi.

Tvrdi da "kosovska strana" nije spremna za dijalog pre početka sledeće godine, dok početkom naredne godine, dodao je, Srbija ulazi u predizbornu kampanju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

"Zato nije za očekivati da će srpska strana ili Vučić konkretno sarađivati u postizanju sporazuma sa Kosovom", kaže Vlasi.

Zeri podseća da je Vučić juče, nakon razgovora sa specijalnim američkim izaslanikom za Balkan, Metju Palmerom, takođe rekao da će za obnavljanje dijaloga biti potrebno dva do tri meseca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve