Vesti
19.05.2021. 19:40
Tanjug

Zašto cene rastu?

Garažna mesta u Beogradu i do 20.000 evra

GARAŽA; parking mesto
Izvor: Shutterstock

Do rasta cena garažnih mesta u Beogradu dolazi zbog stalnog porasta broja automobila, i taj trend će se nastaviti sve dok ne bude regulisan pristup motornih vozila centru grada i dok Beograd ne dobije metro, izjavio je predsednik Upravnog odbora "Klastera nekretnina" Nenad Ðorđević.

"U poslednjih 10 godina imamo trend da se svake godine registruje sve više vozila i samim tim treba da se obezbedi parking za njih, a to dovodi do toga da rastu i cene zakupa garažnih mesta i cene po kojima se ona prodaju", izjavio je Ðorđević za Tanjug.

On dodaje da cene garaža variraju u zavisnosti od dela grada, a da su najskuplja garažna mesta u centru Beograda i na Vračaru, gde dostižu vrednost i do 20.000 evra.

Cene na periferiji su znatno niže, kaže Ðorđević ali napominje da su i tamo značajno porasle u odnosu na prethodni period.

"Sve nove zgrade u Beogradu imaju garaže, jer je uslov za dobijanje građevinske dozvole da svaki stan ima bar jedno garažno mesto", naglašava Ðorđević.

On podseća kako paraleleno s tim rastu i cene zakupa mesta za parkiranje u garažama.

"Cene zakupa su porilično porasle. Imamo mesta koja izdaje Parking servis i ona koja izdaju fizička lica i preduzeća, i ona se kreću od 150 do 200 evra mesečno", napominje Ðorđević.

On je zaključio da će cene garaža i dalje da rastu sve dok Beograd ne bude regulisao pristup motornih vozila centru kao što je tio učinjeno u nizu evropskih gradova i dok ne budem izgrađen metro.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve