Vesti
03.07.2023. 16:35
Beta

Svakodnevno nadgledanje

Da se sredi situacija na aerodromu: Formiran specijalni tim

Nikola Tesla aerodrom
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je formiran operativni tim koji će svakodnevno razmatrati situaciju na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" kako bi se utvrdilo šta može da se uradi da se ona poboljša i da putnici dobiju uslugu koju su platili.

Vesić je posle sastanka sa predstavnicima "Vansija", francuske kompanije koja upravlja beogradskim aerodromom po osnovu koncesionog ugovora, rekao da je želeo lično da se uveri kakvo je stanje na tom aerodromu, pre svega na delu za sortiranje prtljaga, gde je proteklih dana bilo najviše problema.

Naveo je da dnevno oko 15.000 komada prtljaga pređe preko Aerodroma "Nikola Tesla" i podsetio da je od kompanije "Vansi", tražio da obezbede više zaposlenih kako bi ta usluga bila bolja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Vesić je rekao da je formiran operativni tim koji će se sastajati dnevno nekoliko puta i u svakom trenutku razmatrati situaciju, kako bi uvideli šta mogu da urade kako bi ona bila bolja, te dodao da je na čelu tog tima pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Ivan Divac.

Naveo je da je predstavnike "Vansija" obavestio da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo u narednim danima u skladu sa koncesionim ugovorom raspisati tender za najmanje dva nova zemaljska operatera.

"Verujemo da dolaskom novih operatera možemo da omogućimo da bude veća konkurencija i da se bolje obavljaju ove usluge", rekao je Vesić i dodao da i na drugim srpskim aerodromima postoji mnogo različitih zemaljskih operatera, te da Aerodrom "Nikola Tesla" neće biti ništa drugačiji od njih.

Dodao je da je razgovarano i o tome kako da se brzo izmene propisi kako bi se omogućilo da na dolascima na pasoškoj kontroli postave i kapije za elektronsku kontrolu pasoša.

"Imamo obećanje od 'Vansija' da će na dolascima u naredne dve nedelje, a molio sam ih da to bude i brže, otvoriti još tri linije za prolazak putnika što znači da će se smanjiti gužve i da će više ljudi moći brže da prolazi pasošku kontrolu", rekao je Vesić.

On je predstavnike "Vansija" zamolio da uvedu redare koji će pomagati putnicima koji se nalaze u redu da dođu do prvog slobodnog šaltera i na taj način pokažu da im je stalo do putnika.

Vesić je rekao da će svakog jutra biti sastanak na aerodromu u 8 sati i da će se svakodnevno voditi računa o tome koliko imaju ljudi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko znate o aerodromu u Kragujevcu
1

"MIND"

28.06.2023. 17:20

Koliko znate o aerodromu u Kragujevcu

Aerodrom "MIND" Kragujevac, nedavno je otvoren i počeo je sa prihvatom sportskih i amaterskih letova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve