Vesti
08.08.2021. 09:23
R.E.

Zapalila se deponija

Gori Vinča, dim nad Beogradom

dim, požar, vatra
Izvor: Shutterstock

U subotu uveče u beogradskom naselju Vinča izbio je požar u deponiji, a crni dim mogao se videti iz pojedinih delova Beograda, kao i iz Pančeva. I tokom nedelje u mnogim delovima grada i dalje se oseća miris dima.

"Požar koji je izbio na deponiji Vinča je pod kontrolom", kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na TV Pink. On je obajsnio da će "dogašavanje požara trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi".

Vesić kaže da je trenutno na terenu pet vatrogasnih vozila, 15 vatrogasaca i pet cisterni - tri cisterne JKP "Gradska čistoća" i dve JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

"Požar se prostire na oko pet hektara istakao je Vesić i zahvalio se Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova koji su, istakao je, sjajno reagovali.

Kako je precizirao, dojavu da je izbio požar dobili su u 20.29 sati, a već u 20.42 bili na deponiji.

Zahvalio je i svima ostalima koji su učestvovali u gašenju požara tokom noći i koji će učestvovati ovih dana.

Vesić je podsetio da je deponiju u Vinči procesom javno-privatnog partnerstva preuzela francusko-japanska kompanija "Beo čista" i da su tamo već izgrađeni postrojenje za preradu građevinskog otpada, postrojenje za proizvodnju struje iz otpada, nova sanitarna deponija sa prečišćivačem za preradu otpadnih voda.

"Deo deponije koji gori, po rubnim delovima, u procesu je zatvaranja tako da će jednom zauvek biti zatvorena i više se takve stvari neće dešavati", istakao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Evropa u plamenu i šta nas čeka kad se požari ugase
Policija, 6. 8. 2021.

Goruće pitanje

08.08.2021. 08:31

Zašto je Evropa u plamenu i šta nas čeka kad se požari ugase

Šumski požari koji divljaju ovog leta Evropom, bez obzira na to da li su izazvani prirodno ili ljudskom rukom, pojačani su sušama i ekstremnim vrućinama, piše Dojče vele i dodaje da su ljudi poslednjih decenija naučili da spasavaju živote, ali ne i šume.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve