Vesti
29.06.2022. 15:39
Beta

Dritan Abazović

"Građani Crne Gore, uključujući poslanike, ulaziće u Srbiju bez restrikcija"

Dritan Abazović
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da će od 1. jula svi gradjani Crne Gore, uključujući poslanike i članove crnogorske vlade, u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija.

Zadržavanje na srpskoj granici crnogorskih poslanika koji su u junu prošle godine glasali za usvajanje rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici jedno je od otvorenih pitanja koje opterećuje odnose Crne Gore i Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da to otvoreno pitanje između dve države bude rešeno, rekao je Abazović posle razgovora sa Vučićem.

"Vučić je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala ispravi i da od 1. jula svi građani Crne Gore, ovde računam i političare, poslanike, predstavnike vlade, će kako dolikuje u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija", rekao je Abazović u izjavi koja je objavljena na Vučićevom Instagramu.
 

Abazović se zahvalio na "toploj dobrodošlici" i "konstruktivnom sastanku".
 

"Najviše smo potencirali teme regionalne saradnje, verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje Crne Gore i Srbije naročito kad je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća kriza", izjavio je on.
 

Vučić je istakao da se sa premijerom Crne Gore saglasio da će dve države nastaviti da grade bolje odnose.

"Imali smo dobre i, što je najvažnije za ljude u Srbiji i Crnoj Gori, korisne razgovore o različitim oblastima društvenog života, o našim političkim bilateralnim odnosima, ali i o ekonomskoj saradnji", rekao je Vučić u izjavi koja je nakon sastanka objavljena na njegovom Instagram profilu.

Dodao je da su razgovarali i o investicijama, ulaganjima, poljoprivredi, snabdevanju hranom i energetici.

"Verujem da je ovo samo početak jedne uspešne saradnje gde kroz dobro upoznavanje ministara dve vlade može da dodje do još bolje, konkretnije i uspešnije saradnje u budućnosti", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dritan Abazović o budućnosti Zapadnog Balkana
Dritan Abazović

Crna Gora

14.06.2022. 09:28

Dritan Abazović o budućnosti Zapadnog Balkana

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da je "recept za bolju budućnost Zapadnog Balkana: manje o prošlosti, više o budućnosti".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve