Vesti
20.05.2022. 16:40
Beta

Beograd

Gradski prevoz i vrućine - koliko vozila ima klimu

kamion, autobus
Izvor: Shutterstock

Od ukupnog broja vozila koja učestvuju u javnom prevozu u Beogradu, 264 vozila, odnosno 11,4 odsto nema sistem hlađenja, rečeno je iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

"Reč je o starijim vozilima kod kojih ne postoji tehnička mogućnost ugradnje klima uredjaja. Nabavkom novih vozila smanjuje se svake godine broj onih koja nemaju klima uredjaj", rekli su iz sekretarijata za današnju Politiku.

Iz sekretarijata su naveli da su prevoznici obavešteni da klima uredjaji moraju biti ispravni i uključeni kada je temperatura viša od 25 stepeni, a da u suprotnom prevoznik, kao i odgovorno lice, mogu da plate kaznu od 20.000 dinara.

"Važećim ugovorom između grada i prevoznika predviđene su ugovorne kazne u iznosu od 20.000 dinara za različite zapisnički utvrdjene nepravilnosti u izvršenju ugovorenih obaveza - klima uređaji, uređaji za grejanje, uređaji za brojeanje putnika, video nadzor, displej, oštećena sedišta, rukohvati, pod i ostala tehnička oštećenja u vozilu, boja vozila, obeležavanje vozila - identifikacioni broj, nenošenje uniforme, loša higijena vozila,...", naveli su iz sekretarijata.

Od 264 vozila koja nemaju klima uredjaje, 135 su tramvaji, 108 autobusi i 21 trolejbusi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve