Vesti
08.05.2020. 13:40
Tanjug

Gradski prevoz ponovo radi: Bez redara, uz sopstvenu odgovornost

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Beogradu se javni prevoz obnavlja od danas, a moći će da ga koriste svi građani, a ne samo zaposleni, uz sve postojeće karte kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju.

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević istakao je da se javni prevoz u Beogradu obnavlja od ujutru u četiri sata, u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza.

Budući da javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Kriznog štaba.

Vasiljević je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, i drže socijalnu distancu.

"To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika", rekao je Vasiljević.

Predsednik Aleksandar Vučić je juče zatražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se u GSP vozila može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene, kao i da prevoz funkcioniše kao pre vanrednog stanja.

Takođe je predložio i da se ukine plaćanje od 3.000 dinara po personalizovanoj kartici. Tako će danas posle gotovo mesec i po dana, tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, gradski prevoz u Beogradu krenuti u punom obimu.

Javni gradski i prigradski prevoz počeo je jutros da radi i u Nišu, a u autobuse će moći svi koji imaju potrebu da se negde prevezu.

Direktor Direkcije za javni prevoz Niša Milan Milić kaže da je posle mesec i po dana uspostavljen sistem javnog prevoza, a da u Nišu prevoz obavljaju tri preduzeća - Niš Ekspres, Lasta i obrenovačka Strela.

"Javni prevoz je organizovan prema letnjem redu vožnje. On je po obimu nešto manji za 10 odsto od zimskog reda vožnja", rekao je Milić za Tanjug.

Navodi da su preporuke Štaba za vanredne situacije da se poštuju sve mere, da putnici nose maske i rukavice i da obavezno drže distancu.

Podseća da je u Nišu organizovana prodaju karata unutar vozila, te smatra da će sve funkcionisati kako treba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve