Vesti
19.01.2021. 19:40
Tanjug

HARADINAJ: Ako Beograd prizna Kosovo, nema referenduma

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na svom Facebook nalogu danas je reagovao na današnju izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovek, porukom da je, sve dok on deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, "Kosovo je na dobrom putu".

Vučić je danas ranije komentarišući izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, rekao da je Haradinaj opasan čovek, a da bi "velika Albanija" bila pretnja svima, te poručio da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

https://www.facebook.com/RamushHaradinajOfficial/posts/2388185631305837

Haradinaj je na svom Fejsbuku napisao da se njega ne treba bojati jer" ukoliko Beograd prizna nezavisnost Kosova neće biti referenduma o ujedinjenju sa Albanijom.

"Kosovo traži samo ono što mu pripada", napisao je Haradinaj i dodao:

"Nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova. Priština će nastaviti u svojoj nameri da bude član, NATO, EU i u UN".

Povezane vesti - HARADINAJ: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albaniom

Haradinaj je naveo i da je njegova izjava i namera o ujedinjenju sa Albanijom rezultat stalnog "nemara Brisela u vezi sa Kosovom". "Kosovo i njegovi gradani su pro-zapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled", napisao je Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve