Vesti
28.03.2019. 18:43
R.E./Kurir

Haradinaj i Veselji u svađi zbog taksi?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tokom prošle nedelje u Prištini su se stišali zahtevi za suspenziju nametnutih taksi na robu iz Srbije i BiH, piše prištinska Koha koja istovremeno primećuje da predsednik parlamenta Kadri Veselji i premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, već neko vreme nisu viđeni na sastancima "u četiri oka".

Pozivajući se na izvore bliske vladajućoj koaliciji ovaj prištinski list piše da Veselji nema volje da se sastaje sa Haradinajem, zbog njegovog odbijanja da suspenduje takse uvećane za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, kako je predlagao, na 120 dana.
Veselji i Haradinaj se nisu videli zajedno od januara, osim na sastancima sa medunarodnim predstavnicima, Hašimom Tačijem i drugim koalicionim partnerima, gde je centralna tema bila zahtev za ukidanje taksi i dijalog sa Beogradom, navodi Koha.
List podseća da je istog dana, kada je Haradinaj kao uslov za ukidanje takse Beogradu postavio priznanje kosovske nezavisnosti, Veselji je 28. januara imao sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom i nakon toga zatražio suspenziju taksi na 120 dana. Veselji je tada zapretio da, ako Haradinaj zbog svog stava o taksama zavadi Prištinu sa strateškim partnerima, koalicija može biti prekinuta.
Haradinaj mu je, međutim, tada odgovorio da čak i ako vlada padne i budu raspisani vanredni izbori, takse će ostati na snazi.
Povodom ovih spekulacija Koha je poslala zahtev za komentare u oba kabineta, ali odgovor, kako tvrde, nisu dobili.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve