Vesti
20.08.2019. 11:52
R.E./Kossev/Foto:Nemanja Jovanović

HARADINAJ: Imao sam veću brigu od korupcije – borbu protiv ideje o promeni granice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U jeku učestalih najava vanrednih izbora na Kosovu, juče je u Prištini formirana prva predizborna koalicija između PSD-a na čelu sa Špendom Ahmetijem i AAK-a, čiji je lider kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj. Iste večeri, govoreći o daljim koracima, političkoj sceni, mogućim koalicionim partnerima i onima koji sigurno to neće biti, Haradinaj i Ahmeti gostovali su u emisiji "Pressing" na prištinskoj T7. Kao premijer imao je većih briga od borbe protiv korupcije – borbu protiv ideje o "promeni državne granice", piše Kossev.

Haradinaj: Nikad više sa PDK

Haradinaj je tokom sinoćnjeg gostovanja dojučerašnju saradnju sa PDK-om ocenio kao loše iskustvo.

PDK ga je, kaže, ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima" te da ne želi da sarađuje sa Veseljijevom strankom.

"Sa PDK nikada više", dodao je Haradinaj.

Potvrdio je da nije obavestio lidera PDK – svоg koalicionog partnera da će dati ostavku na mesto premijera Kosova, Haradinaj kao razlog za to navodi to da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osetljivim temama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Nemanja Jovanovic

"Zašto upozoriti čoveka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom kao i sa Srbijom?! Hije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", istakao je Haradinaj.

Haradinaj o borbi protiv korupcije: bilo je većih briga – ideja o promeni granica

Govoreći o borbi protiv korupcije poručio je da je bilo "većih briga", te da se bavio temom promene granica "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje".

"Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rešavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kaže Haradinaj.

Povezane vesti - BRNABIĆ: Kosovo nije tu da se kupuje ili prodaje

Dodaje da onda kada se bude uverio da je pitanje promene granica potpuno zatvoreno, sa PSD-om tada "planira da se bave unutrašnjim temama".

Haradinaj ukratko o akterima političke scene na Kosovu

Tokom gostovanja, Haradinaj je u kratkim crtama poslao poruku većim političkim strankama na Kosovu.

"Imam neke primedbe za sve političke partije", dodao je, pa objasnio: "Smatram da je PDK nestabilna, oni donose odluke ali one nisu održive"; "Smatram da je LDK neoportunistička. Oni ne hvataju vrući krompir"; "On (Aljbin Kurti) je dobar makijavelista, kada se pojavio bio je dobar, ali nije više kako izgleda".

Sa druge strane, zainteresovan je za saradnju sa NISMA-om.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve