Vesti
04.09.2020. 19:39
Tanjug

HARADINAJ: Nećemo podržati sporazum

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da njegova stranka snažno veruje u sporazume koji se donose uz posredovanje SAD, ali ne prihvataju sporazum prema kojem bi Srbija trebalo da bude strana koja će odlučivati o budućnosti akumulacije Gazivode.

"Posledice koje bi to moglo doneti u budućnosti mogu biti nesagledive za Kosovo."

Haradinaj kaže i da uprkos činjenici da je razgovarao sa Hotijem o uklanjanju ove tačke iz sporazuma, nije naišao na razumevanje.

Zato ABK, kaže Haradinaj, neće podržati ovaj sporazum.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Nemanja Jovanovic

SAD su, kaže, glavni partner u postizanju nezavisnosti tzv. Kosova I formiranja “kosovske države”, prenela je prištinska Kljan Kosova tv.

"Naporno smo radili na postizanju sporazuma o normalizaciji između država, ekonomske saradnje, do uzajamnog priznavanja”, rekao je Haradinaj.

Sa žaljenjem je, međutim, konstatovao da su se stvari zakomplikovale zbog jedne tačke u predlogu sporazuma koja se tiče jezera Gazivode.

Ističe da je ABK otvorena za saradnju sa američkim ministarstvom za energetiku po pitanju Gazivoda, ali ne I sa Beogradom.

"ABK nije spremna na saradnju ni u vladi niti u bilo kom drugom obliku, jer nećemo podržati sporazumu, gde Srbija, čak i indirektno, postaje strana kosovskih resursa", rekao je Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve