Vesti
28.05.2019. 18:53
R.E./Tanjug

HARADINAJ: Šverceri pokušavali da vatrenim oružjem ometaju operaciju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Operacija specijalnih kosovskih policijskih snaga bila je zakonska obaveza, a reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom toga predstavlja "zaštitu zločina", kaže kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

On je ponovio ono što su danas već u nekoliko navrata tvrdili prištinski političari - da je reč o akciji usmerenoj na ljude uključene u nezakonite radnje i da se radilo o sprovođenju zakona. Haradinaj tvrdi da su u Zubinom Potoku "šverceri pokušavali da vatrenim oružjem ometaju ovu operaciju".

"Kosovska policija je sposobna da izvrši svoj zadatak. Ne možemo ići u EU podržavajući zločin. To je nepravedno kao reakcija, i besmisleno je braniti zločin", rekao je on.

Kada je reč o hapšenju ruskog državljanina tokom današnje operacije, on je rekao da uprkos poštovanju imuniteta međunardonih organizacija, "kada osoba ugrožava zemlju, onda bi zakon trebalo sprovoditi na osnovu međunarodnih konvencija", prenosi "Telegrafi".

"Poznato je šta je ruska agenda destabilizacije, i mi pažljivo treba da radimo protiv ovih agendi i u tome smo uspešni. Nema mesta na kome se zakon ne primenjuje na Kosovu", kazao je Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve