Vesti
25.01.2023. 07:20
Beta

Klizište zaustavilo bager

Havarija u Kolubari

1
Izvor: Beta / JP EPS

U Rudarskom basenu Kolubara došlo do havarije na polju E, gde je klizište zaustavilo rad jednog bagera, ali nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa rekla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

"Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jest ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac", rekla je Đedovićeva.

Kako je prenelo više beogradskih portala, ministarka je izrazila zabrinutost što je prozvodnja uglja u Kolubari smanjena 30 odsto u poslednje dve nedelje i navela da će zbog ove havarije biti još manja.

Rekla je da se mora raditi na većim zalihama uglja da energetski sistem i snabdevanje građana strujom ne bi bili dovedeni u pitanje.

1
Izvor: Beta / JP EPS
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu zbog nesreće u rudniku Soko
Sud, sudija

Protiv 14 osoba

05.01.2023. 12:51

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu zbog nesreće u rudniku Soko

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je da je odbacilo krivičnu prijavu Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 osoba zbog nesreće u rudniku "Soko" kod Aleksinca, kada je poginulo osam rudara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve