Vesti
12.12.2022. 21:05
Beta

Beograd

Hladno vreme njima najteže pada: Otvoren centar za beskućnike

Beskućnik
Izvor: Shutterstock

U Lominoj ulici u Beogradu u ponedeljak je otvoren dnevni privremeni prihvatni centar za beskućnike, gde će uz tople obroke i napitke, moći da zamene odeću ukoliko je mokra ili pocepana.

Kako je preneo portal Beoinfo, sekretar Crvenog krsta Beograd, Nikola Prica, kazao je da će u tom centru postojati i mogućnost tuširanja, kao i psiho-socijalna podrška.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić navela je da će se centar nalaziti u Lominoj 17, na istoj adresi kao Gradski centar za socijalni rad, i da će njegovo radno vreme biti od 10 do 13 časova, ali da bi u zavisnosti od potreba moglo da bude prošireno radno vreme, kao i kapaciteti.

Podsetila je da postoji i Prihvatilište za stara i odrasla lica, gde osobe koje imaju potrebu tamo mogu da dobiju uslugu smeštaja do šest meseci i dodala da prihvatilište ima 104 mesta i da su tamo trenutno zbrinute 52 osobe.

Ona je pozvala Beograđane da se ponašaju odgovorno i da, ukoliko prepoznaju da je tokom hladnih dana nekome na ulici potrebna pomoć, prijave slučaj policiji ili Gradskom centru za socijalni rad, koji takođe ima dežurstva.

"U narednih nekoliko dana biće otvoren i prostor u kojem će biti obezbeđeno privremeno prenoćište za beskućnike, što će biti prvi slučaj takve usluge u Beogradu. Za početak će biti obezbeđeno 25 mesta sa prostorom odvojenim za žene i muškarce, budući da su takvi propisi. Ukoliko bude bilo potrebe, i za tu uslugu ćemo proširivati kapacitete", kazala je Čamagić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Glumci koji su bili beskućnici pre nego što su postali zvezde
Dženifer Lopez 12.9.2022.

Počeli su "od nule"

13.09.2022. 12:15

Glumci koji su bili beskućnici pre nego što su postali zvezde

Često nam deluje kao da su slavni glumci rođeni sa "zlatnom kašikom" i da su oduvek uživali u luksuzu i lagodnom životu. Međutim, istina je često drugačija, a ovih pet holivudskih zvezda, u nekom trenutku, nisu čak imali ni gde da žive.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve