Vesti
07.12.2020. 14:51
R. E. / Kosovo online

HODŽAJ: DPK ostaje u opoziciji, neće ući u Hotijevu vladu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj negirao je navode u medijima da će ta partija ući u valadu Avdulaha Hotija, prenosi Reporteri.

"Naš stav je da ostanemo u opoziciji, to je bio stav i predsednika Kadrija Veseljija i to je moj stav. Naša opcija je da ostanemo u opoziciji, to je naša stvarnost i cilj DPK. Mi smo u opoziciji, ostajemo u opoziciji, glavna dilema je u kojoj je poziciji Kosovo i njegov međunarodni položaj", rekao je Hodžaj u intervjuu za Kanal 10, prenosi Kosovo online.

Kritikovao je aktuelnu vladu, kao i prethodnu Aljbina Kurtija, rekavši da nikada nije mislio da će 2020. godina biti "nulta godina".

"Ne čujete vesti ni o liberalizaciji, ni o priznanju, ni o članstvu u međunarodnim organizacijama, niti o bilo kakvom koraku ka EU, NATO. Ova zemlja je počela da gubi volju koju je imala pre nego što je Kosovo postalo država", rekao je Hodžaj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On se osvrnuo i na pitanje predsednika Kosova i ambiciju pojedinih stranaka da to bude njihov kandidat i istakao da svako ko traži glas poslanika DPK, prvo mora da sasluša njihove predloge.

"To je tema za kolege iz parlamentarne većine i oni koji vode vladu treba da rešavaju pitanja predsednika. Pandemija, predsednik, Specijalni sud, dijalog sa Srbijom teme su nacionalnog konsenzusa, a to se meri brojem 80 poslanika u Skupštini Kosova. Naš pristup je da ako zatraže glasove DPK, moraju da prihvate naše predloge, a ako uspeju da dobiju podršku potrebne većine u Skupštini i izaberu predsednika, nama je to onda u redu. Ako se od nas se traže glasovi, onda ćemo porazgovarati o formuli funkcionisanja, gde su kolege iz vladajuće koalicije jedna strana, a mi druga strana", izjavio je Hodžaj.

Povezane vesti - Evropski put popločan ucenama

Upitan da li je Vjlora Čitaku potencijalni kandidat DPK za predsednika, Hodžaj je odgovorio da DPK trenutno nema kandidata.

"Za sada nemamo kandidata, jer mi ne dajemo ponudu, kada imate kandidata dajete ponudu, kada drugi ponude moraju da saslušaju predlog. Za nas kao DPK na prvom redu je Kosovo. Ničije ime nije spomenuto", izjavio je Hodžaj

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve