Vesti
22.11.2023. 16:45

Vučić sa Hristodulidisom

"Međusobno uvažavanje teritorijalnog integriteta Srbije i Kipra" (FOTO)

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da su Srbija i Kipar istinski prijatelji i zahvalio toj državi za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitu Srbije.

"Srbija poštuje norme medunardnog prava i Povelju UN, teritorijalni integritet i suverenitet Kipra. To se neće menjati u politici Srbije", rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju novinarima posle razgovora s predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom.

Vučić je rekao da je u detalje upoznao kriparskog predsednika  s teškim položajem Srba na Kosovu i da Srbija želi da se odnos sa Prištinom rešava kompromisom, kroz dijalog.

Po njegovim rečima, Srbija je zato što poštuje međunarodno pravo, "ni kriva ni dužna izložena politici sile onih koji su puno jači od nje i ruše međunarodno pravo".

Vučić je zahvalio i za kiparsku podršku Srbiji na putu ka EU, navodeći da je Kipar jedan od "prozora kroz koji može da se čuje srpski glas".

Naveo je da se bilateralni odnosi još mogu unarediti posebno u ekonomiji, napominjući da dve zemlje imaju izuzetno uspešnu saradnju u odbrambenoj industriji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je Stoltenberg poručio Srbiji posle razgovora sa Vučićem
1

Generalni sekretar NATO

21.11.2023. 11:27

Šta je Stoltenberg poručio Srbiji posle razgovora sa Vučićem

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Beogradu da je nasilje poput onog u selu Banjska na severu Kosova nedopustivo i da počinioci moraju da budu izvedeni pred lice pravde.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve