Vesti
28.05.2021. 12:53
Tanjug

Abazović dolazi u Beograd

"Idemo na glavu hobotnice"

Dritan Abazović
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazovic izjavio je da očekuje da će u junu biti u zvaničnoj poseti Beogradu.

"Crna Gora treba da pošalje novog ambasadora u Srbiju", naveo je Abazović gostujući u emisiji "U žizi" podgoričke A1 TV, i poručio da "moramo pokušati da relaksiramo odnose i svedemo ih na prijateljsku meru".

Vlada Crne Gore, kaže, ne želi neprijateljske odnose, naročito ne sa susedima.

Komentarišući odnose vlade i valadajuće većine, Abazović je rekao da trenutno ima osećaj da su kao, kako je rekao, "rogovi u vreći, a da je on ta vreća".

Odbijanje predsednika Mila Ðukanovića da potpiše Zakon o državnom tužilaštvu, Abazović je ocenio nespremnošću šefa države da se, kako je rekao, suoči sa pravdom. Lično, ističe, daje sve od sebe da se smiri situacija između vlade i parlamentrne većine, odnosno da se ta kohezija ojača.

“Pokušavam da ličnim kontaktima i prijateljskim odnosima sa ljudima u državnom parlamentu objasnim potrebu veće kohezije. Uloga parlamenta je mnogo poboljšana, ali moramo imati veću odgovornost za ono što radimo. Državni budžet je trebalo usvojiti dosta ranije”, istakao je Abazović.

Prema njegovim rečima poslanici moraju da razumeju da neke stvari ne mogu da odlažu u beskraj.

“Imam osećaj da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća. Apel je da budemo odgovorniji u narednom periodu”, poručio je Abazović.

On je rekao i da ruka pravde može stići do svih, ali da to iziskuje ispunjavanje određenih procedura.

“Vlada je spremna da ide na 'glavu hobotnice''”, tvrdi Abazović povodom borbe protiv organizovanog kriminala i dodaje daa su "pipci te hobotnice dalekosežni, a neki su prekinuti”.  Spreman je, kaže, da ide i na Mila Ðukanovića, ali dodaje da neće da optužuje ljude bez dokaza.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prva pobeda nad kavačkim klanom
Hapšenje

Nema nedodirljivih

04.05.2021. 14:18

Prva pobeda nad kavačkim klanom

Slobodan Kašćelan našao se u pritvoru, nakon namamljivanja na informativni razgovor, puštanja na slobodu i tajnog praćenja, ali i sukoba na relaciji Dritan Abazović – sudija Miroslav Bašović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve