Vesti
30.06.2022. 15:20
Beta

Zagreb

Identifikovano još pet Srba ubijenih u ratu u Hrvatskoj

rat, hrvatska, vukovar
Izvor: Shutterstock

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu obavio je identifikaciju posmrtnih ostataka još pet Srba stradalih tokom rata od 1991. do 1995. na području Hrvatske, saopšteno je danas iz Komisije za nestale Vlade Srbije.

 

Reč je o posmrtnim ostacima ekshumiranim u Vinkovcima, Selinama, Kninu, Šibeniku i Petrinji.

Posmrtni ostaci su identifikovani metodom analize DNK i njihova sahrana biće obavlјena u skladu sa izraženim želјama porodica.

U periodu od 2001. do 2022. godine, iz registrovanih masovnih grobnica i pojedinačnih grobnih mesta ekshumirani su posmrtni ostaci više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima na teritoriji Hrvatske, a posmrtni ostaci više od 985 identifikovanih žrtava predati su porodicama radi sahrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega su u Hrvatskoj opet oživeli priču o susretu Tito–Stepinac
Zastava

Novo čitanje istorije

29.05.2022. 17:46

Zbog čega su u Hrvatskoj opet oživeli priču o susretu Tito–Stepinac

Ukoliko želite da razumete suštinu državnih i nacionalnih stremljenja, onda obavezno čitajte "Glas koncila“, list Hrvatske rimokatoličke crkve. Jer "Obavijest o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa i aktivnostima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti“ objavljena ovih dana neodoljivo podseća kao da je ovo naučno štivo sročeno baš u "Glasu koncila“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve