Vesti
23.06.2023. 15:33
Beta

Amber alert

Igor Jurić potpisao sporazum sa MUP-om: "Pređen korak od sedam milja"

amber alert
Izvor: Shutterstock

Minstar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić potpisali su sporazum koji, između ostalog, podrazumeva tešnju saradnju na polju preventivnih aktivnosti vezanih za bezbednost dece, što u virtuelnom što u realnom svetu.

Jurić je za agenciju Beta rekao da je sporazumom načinjen "korak od sedam milja".

On je naveo da je memorandum utoliko važniji jer saradnje s prethodnim rukovodstvom MUP-a nije bilo, što je otežavalo saradnju njegove organizacije sa međunarodnim institucijama i organizacijama.

"Ne mogu vam opisati koliko smo problema imali u saradnji sa međunarodnim institucijama, i ovo jeste jedan korak, i to mogu reći korak od sedam milja. Jer, organizacija poput naše jednostavno ne može da funkcioniše bez podrške kakva je Ministarstvo unutrašnjih poslova", naveo je Jurić.
 

On je rekao da je u implementaciji "Amber Alert" sistema došlo do poslednje faze, kao i da je u međuvremenu poboljšan način komunikacije i rada u vezi sa digitalnom bezbednošću dece.

"Naša Net patrola ima jako dobru komunikaciju sa Odeljenjem za borbu protiv visoko-tehnološkog kriminala, a vezano za vršnjačko nasilje i maloletničku delikvenciju, tu zajedno pripremamo strategiju kako ćemo delovati na preventivnim aktivnostima", rekao je Jurić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Sistem Amber alert u Srbiji od 1. novembra"
1

Igor Jurić

22.04.2023. 13:21

"Sistem Amber alert u Srbiji od 1. novembra"

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić najavio je da će implemantacija sistema "Amber alert" u Srbiji biti završena do 1. novembra ove godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve