Vesti
21.03.2023. 09:56
R. E.

Saopštenje

Ikea povlači igračku iz prodaje jer nije bezbedna

1
Izvor: Shutterstock

Kompanija Ikea je saopštila da povlači igračku BLAVINGAD igru pecanja, raznobojno, zbog potencijalne opasnosti od gušenja.

Ikea je apelovala na sve kupce koji poseduju tu igračku da prestanu da je koriste i da kontaktiraju s kompanijom za pun povraćaj novca.

"Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato preduzimamo mere predostrožnosti i povlačimo BLAVINGAD igru pecanja, raznobojno, zbog potencijalne opasnosti od gušenja. IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju", navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto uprkos tome, primetili smo da mali zakivci na igrački mogu da se olabave, što dovodi do potencijalne opasnosti od gušenja, posebno kod manje dece, zbog čega je odlučeno da se igračka povuče iz prodaje.

1
Izvor: Ikea.com

"BLAVINGAD igra pecanja, raznobojno, može se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA uz pun povraćaj novca. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban", navedeno je u saopštenju.

Kompanija Ikea izvinila se zbog neprijatnosti koje bi to povlačenje moglo da izazove.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve