Vesti
23.08.2023. 14:05
R.E.

Bura zbog fotografija

Inspekcija posetila zoo vrt u Boru - evo šta je utvrđeno

zoo
Izvor: Shutterstock

Fotografije životinja iz zoološkog vrta u Boru, na kojima se vidi da su u veoma lošem stanju, uznemirile su javnost, a aktivisti su putem društvenih mreža pozivali na proteste. Nadležne inspekcije su u utorak posetile ovaj zoološki vrt.

Vladimir Jaćović iz Minstarstva zaštite životne sredine rekao je da se o životinjama savesno brine.

"Prvo je nastupila veterinarska inspekcija radi pojave na društvenim mrežama određenih slika koje su presek nekih stvari koje se predstavljaju na način koji objektivno nije. Gledajući izveštaj koje je napravila veterinarska inspekcija i zapisnik od juče koja je uradila inspekcija za zaštitu životne sredine imamo sasvim drugu sliku od one koja je na žalost izrasla u javnost... Svi izgledaju nezdravo i devastirano. To, naravno, kod svakog normalnog čoveka budi određene negativne emocije i ljutnju ili već pitanje šta one kad su već zatvorene u zatvorenom prostoru, doživljavaju još tu dodatnu torturu", rekao je Vladimir Jaćović u razgovoru za TV Prva. 
 

"Međutim, to je zaista kontekst, To je opis stvari, jer takvi objekti kao što je Zoološki vrt Bor ili bilo koji od Zooloških vrtova koji na neki način zbrinjava određene te jedinke koje su već jako stare. Jelen (na slici) konkretno ima 13 godina što je jako puno, da već se nalazi u situaciji da je pred kraj svog života. Ima zaista tešku anamnezu u smislu gledanja takve životinje koja je izgladnjivana ili šta već. Ona zapravo nije izgladnjivana, ona je u dobrom tretmanu. To zapisnik Inspekcije zaštite životne sredine i veterinarski zapisnik konstatuju. Kada je urađena anamneza svi parametri koji ukazuju na neku normalnost za određenu vrstu su prezentovani kroz te izveštaje", dodao je Jaćović.

Kako je istakao Vladimir, napravljena je polukampanja.

"Imao sam po službenoj dužnosti da čitam izveštaj lokalnog veterinara, pokazuje se da zaista nijedan parametar ne odstupa od onoga što je primereno toj vrsti", kazao je Jaćović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve