Vesti
31.03.2024. 19:51
R. E.

Policijsko upozorenje

Interpol raspisao žutu poternicu za malom Dankom

interpol
Izvor: Shutterstock

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije Danke Ilić.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Na sajtu organizacije navedeno je da se nestala devojčica može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici. Pored toga, navodi se da je devojčica visoka oko 85 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči, preneo je Tanjug.

Prema objašnjenju na sajtu Interpola, žuto obaveštenje je globalno policijsko upozorenje za nestalu osobu i objavljuje se za žrtve otmice roditelja, krivičnih otmica (kidnapovanja) ili neobjašnjivih nestanaka.

"Žuti alarm je vredno sredstvo za sprovođenje zakona koje povećava šansu da se nestala osoba pronađe, posebno ako postoji mogućnost da osoba otputuje ili bude odvedena u inostranstvo".

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, 26. marta, oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a šestog dana potrage za njom uključila se austrijska policija nakon alarma Ambasade Srbije u Beču, nakon što se pojavio snimak sa ulica tog grada na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je mala Danka.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve