Vesti
05.11.2022. 10:28
Beta

Šef diplomatije

Ivica Dačić o Kosovu, francusko-nemačkom planu, preregistraciji tablica...

1
Izvor: VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je "trenutak delikatan" jer su nastojanja Prištine da "ponižava i maltretira srpski narod na Kosovu i Metohiji prešla sve granice", dodajući da je "svima jasno da Kurti želi incidente" ali nema poslednica po njega iz međunarodne zajednice dok Srbija ne dobija ništa za svoju konstruktivnost.

"Vlada će podržati predloge predsednika države Aleksandra Vučića i naš narod. Vučić će se obratiti na sednici vlade, izneti stavove i informacije", rekao je Dačić, za TV Pink, podsetivši da u 10.00 sati počinje sednica vlade kojoj će prisustovati Vučić.
 

On je rekao da je učestovao u sinoćnjem dugom sastanku Vućića i specijalnog izaslanika Evropske unije (EU) Miroslava Lajčaka, za kojeg je rekao da "nije glavni izvor problema".

"Lajčak je tu u ulozi posredovanja između jedne, druge, treće strane. Nije baš ni u Briselu situacija tako jednostavna, nemojte da mislite da je Brisel presrećan što postoji i francusko-nemački plan. Da su hteli francusko-nemački plan ne bi se Borelj i Lajčak time bavili", rekao je Dačić, navodeći da Lajčak obavlja "težak i neugodan posao".

Dačić je naveo da nije pitanje samo preregistacije tablica koju traži Priština.

"Priština perfidno pokušava da stavi svuda artribute Kosova očekujući da će Srbija prećutati. Do sad su im ti jednostrani potezi u nekim situacijama  prolazili", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bivši komandant KFOR-a o situaciji na Kosovu
Kosovo, Priština

General Ferenc Kajari

04.11.2022. 11:04

Bivši komandant KFOR-a o situaciji na Kosovu

Donedavni komandant KFOR-a, mađarski general Ferenc Kajari izjavio je da za vreme obavljanja dužnosti prvog čoveka međunarodne vojne misije na Kosovu imao problema sa vlastima iz Prištine koje su samovoljno slale specijalne policijske jedinice na sever Kosova.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve