Vesti
27.03.2023. 10:16
Beta

Ministar

Ivica Dačić o tome kada bi Srbija mogla da uvede sankcije Rusiji

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od početka rata u Ukrajini stav Srbije isti i da on nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, ali da su mediji prenosili delove koji su im bili interesantni.

Ponovio je da stav da bi sankcije mogle biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, odnosno ukoliko bude dodatnih pritisaka, ali da za sada nije bilo potrebe da se sankcije Rusiji razmatraju.

On je istakao da ova vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.

Dačić je na televiziji Hepi rekao da trgovinska razmena Srbije sa Rusijom nikad nije bila velika, jedva dve do tri milijarde dolara i da je od toga većina bila uvoz energenata iz Rusije, a da sada oni koji su navodno uveli sankcije imaju veću trgovinsku razmenu sa Rusijom nego ranije.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija od početka podržava teritorijalnu celovitost Ukrajine i da je uvek glasala za takve rezolucije UN.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega Ivica Dačić nije zadovoljan govorom Andreja Plenkovića
1

Zagreb

11.01.2023. 10:12

Zbog čega Ivica Dačić nije zadovoljan govorom Andreja Plenkovića

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da se tokom prošlonedeljne posete Zagrebu trudio da ne govori o temama o kojima se Srbija i Hrvatska ne slažu i da nije zadovoljan obraćanjem hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve