Vesti
24.09.2022. 16:27
R.E.

Kada dođe zima...

Iz ministarstva tvrde - neće biti restirkcija stuje, niti odlaganja grejne sezone

radijator
Izvor: Shutterstock

Početak grejne sezone u Srbiji neće biti odložen kao što neće biti ni restrikcija struje, izjavio je pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić. 

On je ponovio da su preporuke koje je to ministarstvo predložilo za smanjenje potrošnje struje "apel i molba, a ne obaveze" kao i da se odnose i na javni sektor i na domaćinstva.

"Pitanje da li će vrtići, škole, bolnice imati struju i grejanje je besmisleno. Sigurno je da komfor i bezbednost neće biti narušeni", naveo je Ilić za televiziju Prva.

Ocenio je da je u Srbiji neophodno promeniti odnos prema energiji jer kako je naveo, "trošimo četiri puta više energije nego šo je to prosek u državama EU".

"Nama je potrebna kultura štednje i drugačiji odnos prema energiji, pre svega električnoj koja je prioritet, ne samo u situaciji u kojoj se nalazi ceo svet, kada je energetska, privredna i ekonomska kriza, jer danas nema privrede bez energetike", naveo je Ilić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Iz Rusije s ljubavlju: Bloger 24 sata emitovao video plinskog rešoa (VIDEO)
Gas

Šamar Evropljanima

23.09.2022. 13:05

Iz Rusije s ljubavlju: Bloger 24 sata emitovao video plinskog rešoa (VIDEO)

U medijima se pojavila informacija o neobičnom videu koji je objavio bloger iz Rostova na Donu. Na snimku je prikazan plinski rešo koji je goreo 24 časa, međutim, ovaj kanal je blokirala platforma Twich na kojoj je emitovan.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve