Vesti
04.04.2023. 13:08
Beta

Uprkos snežnim padavinama

Iz Puteva Srbije tvrde: Prohodni čak i putevi drugog reda

sneg, sneg na putu, klizav put
Izvor: Shutterstock

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da su i pored snežnih padavina u većem delu zemlje, prohodni za saobraćaj autoputevi, svi državni putevi prvog i drugog reda kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara u planinskim predelima na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Zlataru, Goliji, Pešterskoj visoravni i Divčibarama dok je na području Iriškog venca, Valjeva i Kruševca na snazi zabranja kretanja za šlepere.

Iz Puteva Srbije su naveli da su na terenu sva raspoloživa mehanizacija i ekipe putara kao i da imaju dovoljne količine soli, kamenog agregata i rizle.

Apelovali su na vozače da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na snazi je zabrana za šlepere preko Iriškog venca, na teritoriji Valjeva i Kruševca.

U većem delu Srbije od noći između ponedeljka i utorka pada sneg, a više sela ostalo je bez struje zbog kvarova na elektromreži.

U Beogradu je u utorak ujutru povređena devojčica kada je na nju i njenu drugaricu pod pritiskom snega, pala grana sa drveta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Broj telefona za prijavu polomljenih stabala
drvo, sneg, automobil

VAŽNO

04.04.2023. 12:58

Broj telefona za prijavu polomljenih stabala

"Zelenilo Beograd" je saopštilo da su do sada imali više od 100 prijava polomljenog granja i stabala, a na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve