Vesti
03.05.2021. 12:06
Tanjug

Dačić najavio

Izbori: Dijalog vlasti i opozicije uz posredstvo EP, tek u junu

Parlament
Izvor: Tanjug

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da dijalog o izbornim uslovima između vlasti i opozicije, uz posredstvo Evropskog parlamenta, neće početi pre juna i istakao da je sastanak, koji je bez evropskih posrednika održan u okviru međustranačkog dijaloga, bio "veoma dobar i konstruktivan".

Dačić je gostujući na TV Pink rekao da su evropski predstavnici započeli konsutlacije sa strankama u okviru takozvane pripremne faze i da su sada razgovarali sa strankama koje su u parlamentu.

"Sada će razgovarati sa strankama koje nisu u parlamentu, a 7. maja razgovaraće sa mnom da razmenimo informacije i vidimo šta ćemo dalje. Ono što je realno očekivati je da pre juna neće ni početi taj dijalog uz prisustvo Evropskog parlamenta", rekao je Dačić.

Dačić je ukazao da postoji jedan broj stranaka koji je relevantan, a koji ne želi da učestvuje na sastancima uz prisustvo stranaca.

On je istakao da je obavezan da sasluša i njihove stavove i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je prihvatio poziv da učestvuje na sastanku, bez posrednika EP.

"Razgovor je bio veoma dobar, sastanak je bio konstuktivan", rekao je Dačić i istakao da nije bilo nikakvih sukoba, niti nesuglasica, "osim što svi imaju svoje poglede na aktuelne teme".

On je dodao da je zaključak da ti sastanci treba da budu redovniji i da je pedloženo da se organizuju na šest meseci, da se pozovu sve političke stranke i neguje atmosfera dijaloga.

Na pitanje kako će se ti susreti odraziti na dijalog u kojem će učestvovati predstavnici EP, Dačić je rekao da oni "u suštini očigledno ne pozdravljaju dijalog u načelu, nego misle da je dijalog samo ako se vodi u njihovom prisustvu, uz prisustvo Ðilasa, Jeremića i drugih"

Predsednik Skupštine je naglasio da je na sastanku učestvovalo 26 stranaka i poručio da će se dijalog nastaviti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
12.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve