Vesti
04.04.2019. 13:29
R.E./Tanjug

IZBORI U SANU: Kostić ponovo izabran za predsednika Akademije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Dosadašnji predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti danas je ponovo izabran na tu funkciju koju će obavljati naredne četiri godine.
Kostić je na Skupštini SANU izabran za predsednika najviše naučne i umetničke ustanove u Srbiji glasovima 97 akademika, dok su na funkcije potpredsednika ponovo izbrani akademici Zorana V. Popovic i Ljubomir Maksimović, dok je akademik Marko Anđelković za generalnog sekretara SANU.
Popović je izabran je za potpredsednika SANU za prirodne nauke (Odeljenje za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odeljenje hemijskih i biološklih nauka, Odeljenje tehničkih nauka i Odeljenje medicinskih nauka), dok je Maksimović izabran za potpredsednika za društvene nauke (Odeljenje jezika i književnosti, Odeljenje društvenih nauka, Odeljenje istorijskih nauka i Odeljenje likovne i muzičke umetnosti).
Kostić je u ranije iznetom predlogu plana rada za naredni četvorogodišnji period istakao da Akademija treba da nastavi da nesmanjenim intenzitetom deluje u nizu identitetskih projekata, kao i da će aktivnosti SANU i dalje uključivati dugoročan rad na ključnim nacionalnim projektima, uz kritično praćenje aktuelnog stanja prevashodno u obrazovanju, nauci i umetnosti.
Poseban naglasak biće, kako je rekao, na produbljivanju već postojeće saradnje sa međunarodnim i domaćim institucijama, ali i na dijalogu sa mlađim generacijama. Izabrani akademici bili su jedini kandidati za članove Predsedništva.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve