Vesti
18.06.2023. 14:25
R.E.

Mislite na vreme

VAŽAN apel MUP-a u vezi sa pasošima, saobraćajnim i vozačkim dozvolama

pasoš, granica
Izvor: Shutterstock

Povodom očekivano povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u periodu sezone letnjih odmora, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je apel građanima.

MUP apeluje da ukoliko je važnost pasoša istekla ili građani uopšte ne poseduju pasoš, da blagovremeno podnesu zahtev za izdavanje putne isprave kako bi u što kraćem roku dobili dokument i krenuli na planirani put.

"Podsećamo i da, ukoliko putujete sopstvenim automobilom, proverite važnost saobraćajne i vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice i na vreme, pre isteka važnosti, podnesete zahtev za izdavanje novih dokumenata", apeluju iz MUP-a i dodaju: 

"Važno je da na put krenete odmorni, poštujete saobraćajne propise i vodite računa o svojoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Želite na odmor ali "održivi"? Imamo predlog
ekologija, putovanja

Vreme je za putovanja

13.06.2023. 13:00

Želite na odmor ali "održivi"? Imamo predlog

Ako spadate u one kojima je važno da vazduh bude čist, reke i jezera kristalno bistri, a priroda prelepa, onda je ovaj tekst baš za vas. Imamo predlog kako da ovog leta, ali i inače, priuštite sebi i onima koje volite, odmor u skladu sa ekološkim principima, a istovremeno zabavan i edukativan.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve