Vesti
19.09.2023. 20:15
R. E.

Zbog radova

Beograđani, pažnja, menjaju se linije gradskog prevoza

Autobus
Izvor: Shutterstock

Narednih dana zbog izvođenja radova u Ulici partizanske avijacije i redovnog održavanja u ulicama Drinskoj i Sarajevskoj biće izmenjen režim rada javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova u Ulici partizanske avijacije, na delu od ulazne rampe autoput za Zagreb (smer ka Zagrebu) do izlazne rampe autoput za Zagreb (smer ka Nišu) - desna saobraćajna traka, GO Novi Beograd, od 20. septembra do 4. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Radovi se izvode na nadvožnjaku iznad autoputa za Zagreb, gde će za saobraćaj biti zauzete dve desne saobraćajne trake u smeru ka Bežanijskoj kosi, kao i saobraćajna traka Ulice autoput za Zagreb u smeru ka Nišu.

U toku izvođenja radova vozila sa linije javnog 76 će u smeru ka Bloku 70A saobraćati ulicama Žorža Matea, Studentskom i dalje redovno (bez svraćanja pored JKP-a "Zelenilo - Beograd"), dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno, odnosno bez izmene režima, navodi se u saopštenju.

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulicama Drinskoj i Sarajevskoj, na delu od Savske do Miloša Pocerca, od 20. do 28. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U tom periodu vozila sa linija 52, 53, 56 i 56L će u smeru ka terminusu "Zeleni venac", na delu od raskrsnice ulica Savske i Drinske, saobraćati trasom: Savska – Savski trg – Karađorđeva – Crnogorska – Jug Bogdanova, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom. Vozila sa linije 51N će u smeru ka gradu saobraćati na trasi: Savska – Savski trg – Nemanjina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, a vozila sa linija 52, 53, 56 i 56L koristiće i privremeno stajalište "Ekonomski fakultet 1" u Karađorđevoj ulici, u visini parkirališta Kamenička, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U julu i avgustu 37 odsto manje poginulih u saobraćajnim nesrećama
Saobraćaj, automobili

"Vozi odmoran"

19.09.2023. 14:50

U julu i avgustu 37 odsto manje poginulih u saobraćajnim nesrećama

Tokom jula i avgusta, kada je sprovođena kampanja "Vozi odmoran - napravi pauzu svaka dva sata", u Srbiji je pogibija u saobraćajnim nesrećama na putevima bilo 37 odsto manje - pogoinule su 74 osobe, 43 manje nego "u godini korone", 2020. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve