Vesti
28.10.2019. 18:49
R. E.

JOVANA STOJKOVIĆ O UZBUNJIVAČU: Opoziciji treba "novi heroj" oko koga će se okupiti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon protesne šetnje građana Valjeva do vojne fabrike "Krušik", od 17 časova organizovan je miting podrške Aleksandru Obradoviću pod nazivom "Sloboda za Aleksandra".

Kako je planirano na mitingu će govoriti Marinka Tepić, Sergej Trifunović, Srđan Milivojević, Biljana Stojković iz "Inicijative žena", advokat Aleksandra Obradovića Vladimir Gajić...

Očekivano ili ne, opozicija u Srbiji nije uspela da ostane jedinstvena ni po pitanju mitinga podrške Obradoviću.

Naime, dr Jovana Stojković iz pokreta "Živimo za Srbiju" distancirala se od mitinga podrške, iako se organizuje u njenom gradu. Kaže, pokret "Živimo za Srbiju" ima informaciju da Obradović uopšte nije ni bio uzbunjivač.

"Stav pokreta je da se drži distancirano od samog mitinga i podrške Obradoviću s obzirom da je optužen za jedno ozbiljno krivično delo - odavanja službene tajne. Podaci su tu prilično nesigurni i imamo informaciju da on uopšte nije bio uzbunjivač i pitamo se zašto podatke koje je imao nije predao tužilaštvu, što bi bilo najlogičnije. Vidimo da ima veliku podrškui prozapadnih medija, u celoj priči se pojavila i bugarska novinarka za koju se sumnja da ima veze sa nekim zapadnim obaveštajnim službama". Zato se držimo po strani i rezervisano, jer nam sve ovo liči na urušavanje ugleda namenske industrije", kaže Stojković.

U red onih koji su predhodnih dana pružali podršku Aleksandru Obradoviću spadaju i lider Dveri Boško Obradović, kao i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Ovakav stav opozicije, Stojkovićeva objašnjava kao "kupovinu političkih poena".

"Mislim da je opoziciji potreban novi heroj. Prvo je bila priča o Borkovoj košulji, međutim ti protesti su počeli drastično da slabe. Zato je potreban novi heroj koji će izvući narod na ulice. Lice oko koga bi se okupili. Potrebna im je aktuelna priča. Sve mi to deluje na uzimanje političkih poena", ističe Stojković.

Podsetimo Aleksandar Obradović radnik vojne fabrike "Krušik", nalazi u kućnom pritvoru zbog sumnje da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve