Vesti
10.03.2024. 20:19
R.E.

Predsednik Srbije

Vučić otkrio datum beogradskih izbora

Aleksandar VUčić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa liderima stranaka vladajuće koalicije, a na sastanku se odlučivalo o održavanju lokalnih izbora, funkcionisanju Narodne skupštine i buduće izvršne vlasti.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa liderima vladajućih stranaka posle konsusltacija, da mu je saopšteno lista "Srbija ne sme da stane" ima većinu koja je dovoljna za formiranje skuštinske većine i vlade, i da će mu u narednih nekoliko dana dostaviti ime mandatara.

"Konsititutivna sednica parlamenta biće odložena za nedelju dana"

Predsednik Srbije je istakao da će konsititutivna sednica parlamenta biti odložena za tačno nedelju dana, kako bi se naredne nedelje potpuno konstituisala.

Vučić je, takođe, rekao da je njegova ideja da se beogradski izbori održe 2. juna, a biće raspisani 3. aprila.

"Svi ljudi sa kojima sam se konsultovao iz vladajuće većine su za to da izbori budu 28. aprila, a razume se svi drugi lokalni izbori da budu u ustavnim i zakonskim rokovima", rekao  je predsednik, a potom dodao:
 

"Moja ideja je da izbori budu 2. juna jer želim da svi imaju vremena da pripreme kampanju. Ja ću reći zašto sam ovo tražio. Nije bilo nikakvog stranog pritiska, pod jedan. Ja sam pričao sa prijateljima sa istoka, Ana Brnabić je pričala sa ljudima iz Kvinte, nije bilo pritisaka nikakvih", rekao je Vučić.

“Pokušati da se Vlada formira pre 1. aprila“

Vučić je rekao i da je pred Skupštinom Srbije i novom Vladom puno obaveza i posla, te je i pozvao buduću predsednicu Skupštine Anu Brnabić da da sve od sebe kako bi važne odluke o funkcionisanju parlamenta, buduće izvršne vlasti i organizaciji izbora mogle da budu donete na vreme i kako bi pokušali da nova vlada bude formirana pre 1. aprila.

"Mi moramo da negujemo svoju demokratiju, da verujemo u svoje kapacitete, da gradimo Srbiju. Mnogo posla imamo i moramo da pokušamo pre 1. aprila da izađemo sa novom vladom, jer nas čeka i Ekspo i mnogo obaveza", rekao je Vučić.
 

Naveo je da niko ne želi da sluša kampanju lokalnih izbora koja će trajati tri meseca, te da, kako kaže, ljude zanima kampanja samo poslednjih 15 dana.

Ocenio je da su predstavnici opozicionih partija “dobili sve šta su tražili u svojim zahtevima“.

Predsednik je istakao da će, ukoliko SNS izgubi na lokalnim izborima, čestitati pobedu onima koji osvoje više glasova, ali da će dati sve od sebe da pomogne ljudima u čiju snagu, rad i energiju veruje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve