Vesti
14.01.2022. 12:05
Tanjug

U Vojvodini

Kako će se odvijati nastava od ponedeljka

Nastava, škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se u petak završava zimski raspust, nastavu od ponedeljka 17. januara, realizuju kroz neposredni rad u školi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Takođe, navodi se da će srednjoškolci u Vojvodini od ponedeljka nastavu pohađati po kombinovanom modelu, te da će učenici ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i ostale sve vreme tokom boravka u školama.

Ministarstvo ističe da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku) i naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van ustanove.

Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite, dodaje se u saopštenju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u periodu od 1. do 11. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 2.084 (0.27 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 2.8 odsto, kaže se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je sve predviđeno izmenama Zakona o obrazovanju
škola, đaci

Branko Ružić

21.12.2021. 21:05

Šta je sve predviđeno izmenama Zakona o obrazovanju

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je Predlogom zakona o inovacionoj delatnosti, između ostalog, predviđeno uspostavljenje mreže naučno-tehnoških parkova.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve